Enebolig tegnet av sivilarkitekt Knut Hjeltnes

 

Knut Hjeltnes er kjent for sin innovative byggestil. Boligen er en elegant miks av tekniske og organiske materialer som vegger i Areogel og store innslag av eik i interiøret. Miksen er spennende og uventet, men er likevel typisk for arkitektens markante stil. 

Dette er den første eneboligen i Norge  bygget av store deler Aerogel, som er et gjennomskinnelig kvartsbasert materiale. Dette i kombinasjon med store  vindusflater gir i utgangspunktet et sterilt uttrykk. Interiørløsninger ble derfor designet i eik for å skape et varmt og lunt hjem. 

 
Fra Bonytt 5-14

Fra Bonytt 5-14

Stilen er preget av japansk design og har også flere løsninger inspirert av small space living konseptet. Kjøkkenet er et perfekt eksempel på et sømløst design med en kompakt planløsning og har alt innen rekkevidde. Benkeplaten i hvit Corian er det eneste som bryter med eikefrontene som skjuler skapinnredning og hvitevarer. 

Kjøkkenbenken skiller spisestue og kjøkken.

Trappen har integrerte skuffer og gjør det lett å holde orden hjemme. 

Det smarte designet skal bidra til å holde det ryddig og  er tegnet inn i hele huset. Knut Hjeltnes har stor tro på plassbygd design og de geniale løsningene sklir rett inn i interiøret.  Akkurat som resten av boligen er også trappen grundig  gjennomtenkt og har innebygget skap og skuffeløsninger.